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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA FILHO, J. Gerenciando conhecimento: como a empresa pode usar a memória organizacional e a inteligência competitiva no desenvolvimento dos negócios. Rio de Janeiro: SENAC, 2000. 191 p. Acompanha 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA FILHO, J. R. Produtividade e valor nutritivo de cinco diferentes sorgos forrageiros (Sorghum vulgare, Pers) e suas silagens. Vicosa : Universidade Federal de Vicosa, 1977. 42p. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTONELLO, K. C.; TEIXEIRA FILHO, J. Efeito das variáveis ambientais no comportamento ecofisiológico de dois clones de Eucalyptus grandis x Eucalyptus urophylla: condições de campo. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 39, n. 92, p. 419-431, dez. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTONELLO, K. C.; TEIXEIRA FILHO, J. Mudança de escala da transpiração foliar e condutância estomática de dois clones de Eucalyptus grandis X Eucalyptus urophylla em função de variáveis ambientais. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 39, n. 90, p. 253-264, jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMANSOR, M. T. C.; TEIXEIRA FILHO, J.; ROSTON, D. M. Avaliação preliminar das cargas difusas de origem rural, em uma sub-bacia do Rio Jaguari, SP. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.10,n.3.,p.715-723,jul.-set,2006.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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6.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. I. G. de; TEIXEIRA FILHO, J. R. Avaliacao de niveis proteicos e energeticos na alimentacao de suinos. II. Sequencias de niveis proteicos. Cariacica: EMCAPA, 1982. 3p. (EMCAPA. Pesquisa em Andamento, 3)

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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7.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. I. G. de; TEIXEIRA FILHO, J. R. Niveis energeticos e proteicos na alimentacao de suinos para abate. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, v.13, n.3, p.324-333, 1984.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, A.; TEIXEIRA FILHO, J.; JESUS, T. S. de; GIONGO, V. Cover crop cocktails as N and P source in the Brazilian Semiarid. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: proceedings. Rio de Janeiro: SBCS, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, A.; JESUS, T. S. de; TEIXEIRA FILHO, J.; GIONGO, V. Contribuição nutricional de coquetéis vegetais usados como plantas de cobertura e adubo verde no cultivo do melão (var. SF 10/00 f1) no Semiárido brasileiro In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 1., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 49-50. (Embrapa Semiárido. Documentos, 274).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoPARENTE, T. C.; QUEIROZ, S. C. do N.; TEIXEIRA FILHO, J. Aplicação manual de atrazina em parcelas experimentais e suas perdas por escoamento superficial de água. Boletim Campineiro de Geografia, v. 12, n. 2, p. 321-338, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO NETO, A.; PEREIRA FILHO, A.; TEIXEIRA FILHO, J.; GIONGO, V. Evaluation of calcium absorption by 'yellow' melon with green manure use in the Brazilian Semiarid. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: proceedings. Rio de Janeiro: SBCS, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, A.; TEIXEIRA FILHO, J.; SALVIANO, A. M.; YURI, J. E.; GIONGO, V. Nutrient cycling in multifunctional agroecosystems with the use of plant cocktail as cover crop and green manure in the semi-arid. African Journal of Agricultural Research, v. 14, n. 5, p. 241-251, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, A.; TEIXEIRA FILHO, J.; GIONGO, V.; SIMOES, W. L.; LAL, R. Nutrients dynamics in soil solution at the outset of notill implementation with the use of plant cocktails in Brazilian Semi-Arid. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 4, p. 234-246, jan. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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14.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, A.; GIONGO, V.; SIMOES, W. L.; TEIXEIRA FILHO, J.; FIGUEIREDO NETO, A. Nitrate in soil solution with use of plant cocktails as green manure in diferent tillage systems in the brazilian semi-arid In: CONGRESO LATINOAMERICANO Y DEL CARIBE DE INGENIERÍA AGRICOLA, 12., 2016, Bogotá. Proceedings... Bogotá: ALIA: ASIAC: Universidad Nacional de Colobia, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSCHERER, R.; RYBKA, A. C. P.; BALLUS, C. A.; MEINHART, A. D.; TEIXEIRA FILHO, J.; GODOY, H. T. Validation of a HPLC method for simultaneous determination of main organic acids in fruits and juices. Food Chemistry, v. 135, p. 150-154, 2012.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/10/2012
Data da última atualização:  16/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SCHERER, R.; RYBKA, A. C. P.; BALLUS, C. A.; MEINHART, A. D.; TEIXEIRA FILHO, J.; GODOY, H. T.
Afiliação:  RODRIGO SCHERER; ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; CRISTIANO AUGUSTO BALLUS; ADRIANA DILLENBURG MEINHART; JOSÉ TEIXEIRA FILHO; HELENA TEIXEIRA GODOY.
Título:  Validation of a HPLC method for simultaneous determination of main organic acids in fruits and juices.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 135, p. 150-154, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A liquid chromatographic method for fast and simultaneous determination of tartaric, malic, ascorbic and citric acids was validated for further application to fruits and juices. Moreover, the organic acids content of commercial samples of fruits and juices were evaluated, as well as the ascorbic acid stability during the storage. Determination of organic acids was carried out using a liquid chromatograph coupled to a diode array detector, with reversed phase (C18 column) and isocratic elution with 0.01 mol L1 KH2PO4 (pH = 2.60) mobile phase. The validation parameters showed efficiency, adequate linearity, relative standard deviation values between 0.4% and 2.3% (n = 10) for repeatability and from 1.2% to 5.0% (n = 18) for reproducibility, limits of detection (LD) were between 0.03 and 3.31 lg mL1 and quantification (LQ) were between 0.10 and 11.03 lg mL1, recovery rates were between 82% and 110%, for two levels. In addition, the method is fast (10 min) and generates low and non-toxic residues. The values found for vitamin C were about 10 times above the values declared at the package. Ready to drink juices have a composition similar to the fruit, concerning to organic acids, except for the powder juice, in which only ascorbic and citric acids were found, for all tastes. After opening the package, a decrease of 14.0% and 27.0% in ascorbic acid content was observed for orange powder and ready to drink juices, respectively.
Palavras-Chave:  Ácidos orgânicos; Cromatografia líquida; Estabilidade de ácido ascórbico; HPLC; Sucos de frutas; Validação do método.
Thesagro:  Fruta; Pós-Colheita; Processamento; Suco.
Thesaurus NAL:  Fruits; Juices.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68195/1/Artigo-Ana-Cecilia-2012-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA48742 - 1UPCAP - DD
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